Vanliga frågor

Få svar på frågor som många har.
Hämta Golf i Sverige för Android Hämta Golf i Sverige till din iPhone eller iPad

Vanliga frågor

Vi kommer kontinuerligt fylla på listan med nya frågor och svar. Du är alltid välkommen att kontakta oss via kontaktformuläret.

Generellt

Glömt mitt lösenord
Kartan är fel för min bana
Varför behöver jag skriva in scoren på nytt när jag ska registrera ronden i Min Golf?

Smartklockor

Jag hittar inte min golfklubb
Jag hittar inte min bana
Jag får inga avstånd

1 Glömt mitt lösenord

Eftersom Golf i Sverige använder samma GolfID och lösenord som Min Golf kan du återställa ditt lösenord genom inloggningsformuläret på mingolf.se. Det kräver att du har en e-postadress kopplad till ditt konto. Saknar du e-postadress behöver du kontakta din hemmaklubb för hjälp. Vi har tyvärr ingen möjlighet att administrera golfkonton och kan därför inte göra mer än att hänvisa er till återställningsformuläret eller hemmaklubben.

2 Kartan är fel för min bana

Det händer att vi gör fel när vi mappar banor, det händer även att banor byggs om. Hittar du något fel så vore vi tacksamma om du skrev till oss genom att använda kontaktformuläret och berättar vilken bana som inte är korrekt.

3 Varför behöver jag skriva in scoren på nytt när jag ska registrera ronden i Min Golf?

I vår nya version - som vi hoppas kunna lansera inom kort - ska du inte behöva det. Notera dock att du kan välja att registrera poängbogeyscoren istället för resultatet hål för hål i Min Golf (kryssa i rutan för PB).

4 [klocka] Jag hittar inte min golfklubb

Golfklubbar brukar sorteras efter avstånd till din position. Har appen inte fått kontakt med GPS:en än kommer klubbar sorteras efter avstånd till Stockholm, och då kan det vara svårt att bläddra sig fram till sin golfklubb. Du kan välja att antingen söka efter namnet på din golfklubb eller gå till en plats med bättre mottagning och starta om appen, så borde golfklubbarna sorteras efter din position.

Sorteras golfklubbarna efter dig och du fortfarande inte kan hitta din golfklubb så kan det bero på att listan över golfklubbar inte är uppdaterad. Gå in under inställningar och uppdatera listan över golfklubbar för att se om din golfklubb kommer med.

Vid sökning: våra golfklubbar har exakt samma namn som golfklubbarna i bl.a. Min Golf. Hittar du fortfarande inte din golfklubb så ber vi dig kontakta oss via kontaktformuläret så ska vi hjälpa dig.

5 [klocka] Jag hittar inte min bana

Har du hittat din golfklubb men alla banor eller banan du vill spela på saknas?

Vissa banor kan ligga under samlingsklubbar, har du bokat tid på t.ex. en GolfStar-anläggning så är det även GolfStar-anläggningen du behöver söka upp i appen. Eftersom vi sorterar golfklubbar utefter din position relativ till klubbhuset så kan en GolfStar-anläggning hamna långt ner, du kan behöva söka efter den.

Mindre vanligt är att vi faktiskt saknar mappning (karta) för den banan du vill spela. Skriv till oss via kontaktformuläret och berätta vilken golfklubb och bana det är du saknar så ska vi göra vårt bästa för att lägga till den. Vi kan bara mappa banor som du kan hitta i Min Golf, icke-slopade banor som inte går att boka starttid på via Min Golf kan vi tyvärr inte mappa då vi saknar bandatan.

6 [klocka] Jag får inga avstånd

Smartklockor använder nästan alltid telefonens GPS om den är parkopplad. Se till att energisparläge är avstängt på telefonen, annars kommer platstjänsten stängas av så fort skärmen släcks.

Lägger du telefonen i bagen eller vissa typer av byxor kan signalen bli sämre, det brukar dock inte vara ett problem. Men försök gärna lägga telefonen på ett annat ställe och se om du får bättre signal.

De flesta klockorna idag har en inbyggd GPS. Du kan därför stänga av blåtandskopplingen till telefonen och låta klockan använda sin interna GPS. Det kommer öka batteriförbrukningen, men du borde få bra signal på klockan och korrekta avstånd.

Ibland kan tekniken strula, fungerar inget ovan kan du testa att starta om både klockan och telefonen. Det kan hjälpa.